Składniki:
serek mascarpone 500 gram,
żelatyna 2,5 łyżki,
cukier puder 3 łyżki,
śmietana 30 % 200 ml,
aromat pomarańczowy 1/2 łyżeczki,
wiórki kokosowe 3/4 szklanki,
biszkopty okrągłe 150 gram,
mandarynki 6 sztuk,
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
mascarpone, zimną śmietanę 30 %, cukier puder, wiórki kokosowe, aromat pomarańczowy utrzeć mikserem na dużych obrotach z 5 minut, żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody i wlać 5 łyżek gorącej wody, wymieszać i wystudzoną żelatynę porcjami dodawać do sernika w trakcie miksowania
tortownica 22 cm, wyłożona folią spożywczą - na dnie poukładać biszkopty, dać sernik i łyżką przygnieść do dna
obrane mandarynki podzielić na cząstki i powciskać delikatnie w sernik schować do lodówki
galaretkę rozmieszać w 450 ml gorącej wody i prawie tężejącą wlać na sernik, schować do lodówki najlepiej na całą noc - sernik jest przepysznie smaczny i szybko znika z talerza...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!