Składniki:
bułka paryska 8 kromek,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
czosnek granulowany - ile potrzeba
Pysznie chrupiący chlebek czosnkowy przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips
"strona jest TUTAJ"
Otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30
"kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30"
Dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym pomocnikiem w dbaniu o dietę niskotłuszczową i zdrowe odżywianie również mojej rodzinki.
Skorzystałam z książki z przepisami, która jest razem z urządzeniem, duże ułatwienie choćby dla czasu czy temperatury obróbki, ja trochę przepisy zmieniam "po swojemu".
Kromki bułki paryskiej posmarować pędzelkiem olejem z jednej strony.
Posypać czosnkiem granulowanym, można też użyć przyprawy jakie się lubi.
Airfryer hd9240/30 ustawić na 200 C, do kosza włożyć 4 kromki /jeśli kromki są mniejsze to więcej/, piec 5 minut, potem je obrócić i piec 3 minuty.
Kromki są chrupiące i można je zjeść do różnych potraw, do piwa...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!