16.02.2016

na szybko chrupiący chlebek czosnkowy:Airfryer hd9240/30

Składniki:


bułka paryska 8 kromek, olej rzepakowy 1/4 szklanki, czosnek granulowany - ile potrzeba

Pysznie chrupiący chlebek czosnkowy przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ"

Otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30"

Dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym pomocnikiem w dbaniu o dietę niskotłuszczową i zdrowe odżywianie również mojej rodzinki.

Skorzystałam z książki z przepisami, która jest razem z urządzeniem, duże ułatwienie choćby dla czasu czy temperatury obróbki, ja trochę przepisy zmieniam "po swojemu".

Kromki bułki paryskiej posmarować pędzelkiem olejem z jednej strony.

Posypać czosnkiem granulowanym, można też użyć przyprawy jakie się lubi.

Airfryer hd9240/30 ustawić na 200 C,  do kosza włożyć 4 kromki /jeśli kromki są mniejsze to więcej/, piec 5 minut, potem je obrócić i piec 3 minuty.

Kromki są chrupiące i można je zjeść do różnych potraw, do piwa...............SMACZNEGO!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!