Składniki:
jajka 3 sztuki,
gorąca woda 4 łyżki,
cukier 100 gram,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
mąka tortowa 100 gram,
mąka ziemniaczana 100 gram,
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki,
konfitura z pigwy 1 słoiczek,
krem 1 opakowanie/toffi,
śmietana kremówka 5 łyżek,
dekoracja - jaką lubisz,
woda zimna 1 szklanka z sokiem cytrynowym,
gorzka czekolada 100 gram
jajka, woda, cukier, cukier wanilinowy ubijać mikserem z 5 minut, wsypać przesiane mąki z proszkiem i tylko połączyć na gładką masę, piec w 180 C około 50-60 minut, do suchego patyczka, najlepiej biszkopt upiec wieczorem i do rana niech stygnie
biszkopt przekroić na połowę /2 placki/, potem przekroić wzdłuż i będą 4 placki "pół tortu", blaty w kolejności dobrze nasączyć wodą z cytryną i jeden blat posmarować pigwą
wg opisu na opakowaniu przygotować krem, dodatkowo do ubijania kremu dodałam zimną śmietanę 30%, smarować na pozostałych nasączonych blatach
pozostały krem rozsmarować na około i na wierzchu tort, szprycką nałożyć krem i można dodać ozdoby, obsypać startą gorzką czekoladą, schować do lodówki na kilka godzin - tort jest delikatny, nie za słodki, wilgotny i szybko się zjada................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!