Składniki:
mięso mielone wieprzowe 1 kg,
jajka 2 sztuki "L",
bułka namoczona w mleku 1 sztuka,
śmietana kremówka 2 łyżki,
cebula 2 sztuki,curry mielone Royal Brand 1 łyżka,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
kucharek 2 łyżeczki,
bułka tarta 4 łyżki,
bułkę namoczyć w mleku lub wodzie i potem odcisnąć ją z płynu, wszystkie składniki z mięsem dokładnie wyrobić do kleistej masy, formować okrągłe kotlety z 2 cm grubości i układać je na blaszce z piekarnika
piekarnik nagrzać na 200 C, grzanie góra/dół,
piec kotlety z 30 minut, następnie z 10 minut w 160 C na termoobiegu
kotlety z blaszki zdejmować przy pomocy łopatki, kotlety są nie tłuste i za mocno kaloryczne - smakują na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa...................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!