Składniki:
ciasto kruche 1 rolka/nie mrożona,
jabłko kwaśne 1 kg,
cynamon 3/4 łyżeczki,
cukier puder 3 łyżki,
mus z dyni 200 ml,
konfitura z pigwy 2 łyżki,
budyń śmietankowy 1 opakowanie,
kasza manna 2 łyżki,
cukier puder - ile potrzeba
jabłka zetrzeć ze skórką na tarce grubsze oczka, dodać mus z dyni, cukier puder, budyń, cynamon, wymieszać
dodać konfiturę z pigwy i wymieszać masę jabłkową
wsypać kaszkę mannę i dokładnie wszystko wymieszać
blaszkę 25x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przyciąć na wielkość blaszki ciasto kruche z rolki, ponakłuwać widelcem i podpiec w 180 C z 10 minut
na podpieczone ciasto wyłożyć masę jabłkową, z reszty ciasta wyciąć paski i poukładać na jabłkach, piec w 180 C z 40 minut na złoty kolor
po wystudzeniu szarlotki posypać pudrem cukrem - szarlotka na gotowym cieście jest na awaryjne szybkie ciasto...................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!