Składniki:
mięso mielone indycze 50 dag,
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka,
bazylia 1 łyżeczka,
oregano 1/2 łyżeczki,
kucharek 1 łyżeczka,
papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
olej rzepakowy - ile potrzeba,
cebula 1 duża
do takich mielonych na patyku mięso powinno być jak najdrobniej zmielone, ja mielone mięso indyka dodatkowo zmiksowałam w pojemniku blendera razem z przyprawami, mięso dobrze wyrobić z 1 łyżką oleju rzepakowego i zostawić w lodówce na 30 minut do zamarynowania - następnie po marynowaniu, gdy wszystkie składniki się połączyły smakowo, formować na dłoni placek grubszy, na środek położyć patyczek i zlepić owalne mielone
używam piekarnik Bosch z nagrody DS: ustawić na OPCJĘ GRILLl, 220 C, patyczki ułożyć na ruszcie, mielone posmarować olejem i wstawić do piekarnika - użyłam z mikrofali ruszt i talerz, postawiłam na 1 poziomie na ruszcie z piekarnika- wszystko kapie na talerz i piekarnik jest czysty
grillować 20 minut i obracać patyczki ze 2 razy, następnie na mielone położyć cebulę pokrojoną i wymieszana w oleju, grillować jeszcze z 15 minut
smaczne, pachnące, smakowe mielone na obiad i na kolację..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!