Składniki:
truskawki 3/4 kg,
maślanka 200 ml,
galaretka truskawkowa 1 opakowanie,
galaretka cytrynowa 1 opakowanie, maślanka 200 ml
truskawki obrać, opłukać połowę truskawek i zmiksować z maślanką
do maślanki wlać przestudzoną truskawkową galaretkę rozpuszczoną w 180ml gorącej wody, wlać do np. keksówki szklanej i do lodówki do stężenia
resztę truskawek pokroić na plastry, rozłożyć na maślance i wlać tężejącą galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 200 ml gorącej wody i wymieszaną z 200 ml maślanki, schować do lodówki najlepiej na całą noc
deser jest orzeźwiający, mało kaloryczny.....................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!