3.08.2013

placki z natką pietruszki cebulowo-czosnkowe o ostrym smaku steak gaucho...

Składniki:


1 pęczek natka pietruszki, 2 mniejsze cebula, 2 większe czosnek ząbek, 8 średnie ziemniaki, 1 sztuka jajko, 3/4 szklanki mąka pszenna, 2łyżki przyprawa steak gaucho Royal Brand, 1 ile potrzeba jogurt naturalny gęsty

ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze kawałki

cebulę, czosnek obrać

natkę pietruszki opłukać

wszystko zmiksować w blenderze dodając jajko

masę wymieszać z mąką, przyprawą steak gaucho

smażyć na gorącym oleju placki na rumiano

odkładać na ręcznik papierowy

placki są pikantne i z zawartością żelaza (natka pietruszki na anemię), przy problemach z anemią, tam gdzie mogę dodaję składniki na jej zmniejszenie

placki najlepiej smakują z gęstym jogurtem.........SMACZNEGO!!!



mieszanka przypraw do grilla gaucho steak Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu - skład: pieprz mielony, sól morska, czosnek mielony, ziele angielskie mielone, papryka czerwona i zielona suszona, tymianek, mielona kolendra i gorczyca, chilli - opakowanie: 70 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!