11.06.2013

zupa truskawkowa z makaronem...

Składniki:

25 dag makaron nitki, 1 kg truskawki, 2 litry woda, 3/4 szklanki cukier truskawkowy Royal Brand, 2 łyżki sok z cytryny, - ile potrzeba śmietana

makaron ugotować w osolonej wodzie, opłukać pod zimną wodą i na sito wylać

opłukane truskawki zalać wodą i sokiem z cytryny = truskawki nie będą takie rozgotowane

wsypać cukier i gotować z 5 minut na mniejszym ogniu

zupę gotuję wieczorem, aby na obiad była chłodna

podać z makaronem i śmietaną kwaśną 12%

na letnie dni dla nas super zupa.......SMACZNEGO!!!

cukier truskawkowy Royal Brand: produkt naturalny - skład: cukier, aromat naturalny - opakowanie: 250 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!