Składniki:
1 kg żeberka wędzone,
50 dag żeberka świeże,
4 litry woda,
4 sztuki ziele angielskie,
2 sztuki liść laurowy,
1 pęczek włoszczyzna,
7 sztuk ziemniaki młode,
1 łyżka majeranek,
2 łyżeczki pieprz czarny mielony,
2 łyżki vegeta,
3/4 kg buraki ugotowane,
1 puszka fasolka czerwona,
1 puszka fasolka biała,
1 łyżka sok z cytryny,
- do smaku cukier,
- ile potrzeba śmietana,
- do smaku maggi
ugotować do miękkości żeberka wędzone i świeże z liściem laurowym i zielem angielskim - kości wyjąć na talerz i obrać z mięsa
do wywaru dodać pokrojone w paski warzywa, dodać pokrojone w paski młode ziemniaki, dodać pokrojone w paski ugotowane wcześniej buraki w łupinie
do smaku dodać vegetę, pieprz mielony, paprykę słodką, majeranek i wsypać fasolkę czerwoną i białą razem z zalewą z puszki
do smaku dodać sok z cytryny i cukier, maggi
barszcz podać ze śmietana gęstą 18%.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!