2.05.2013

wątróbka indyka na obiad...

Składniki:

50 dag wątróbka indyka, 2 łyżki masło klarowane, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - do smaku sól morska, 3 sztuki cebula,5 ząbków czosnku, 1/2 kg ziemniaki ugotowane, - jaką lubisz surówka

wątróbkę oczyścić, opłukać, osuszyć

na maśle klarowanym usmażyć wątróbkę na rumiano posypaną tylko pieprzem

wątróbkę przełożyć na talerz

do patelni dodać cebulę pokrojoną w talarki i ząbki czosnku

wątróbkę podać posoloną na talerzu przed jedzeniem z cebulką, z ziemniakami i np. sałatą z ogórkiem i oliwą........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!