14.03.2013

kapusta kiszona gulaszowa...

Składniki:

1 kg kapusta kiszona, 1 opakowanie przyprawa do gulaszu Prymat, 3/4 kg łopatka bez kości, 1 łyżka smalec, 1 garść grzyby suszone, 1 łyżeczka papryka ostra Prymat, 1 łyżka cukier, - do smaku maggi

kapustę kiszoną pociąć na drobniej

zalać 3-ema szklankami wody i gotować z 30 minut

dosypać połowę przyprawy do gulaszu i grzyby suszone

na smalcu usmażyć pokrojoną w kostkę łopatkę

posypać resztą przyprawy i dodać cebulę

smażyć z 5 minut mieszając

dodać mięso z tłuszczem do kapusty i gotować jeszcze z 20 minut co jakiś czas mieszając

do smaku doprawić papryką, maggi, cukrem

najlepiej smakuje na drugi dzień po podgrzaniu porcji na patelni i ziemniakami lub pieczywem........SMACZNEGO!!!

1 komentarz:

  1. Anonimowy3/14/2013

    Ja robię inaczej ale ze zdjęcia wygląda apetycznie

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!