Składniki:
1 kg kapusta kiszona,
1 opakowanie przyprawa do gulaszu Prymat,
3/4 kg łopatka bez kości,
1 łyżka smalec,
1 garść grzyby suszone,
1 łyżeczka papryka ostra Prymat,
1 łyżka cukier,
- do smaku maggi
kapustę kiszoną pociąć na drobniej
zalać 3-ema szklankami wody i gotować z 30 minut
dosypać połowę przyprawy do gulaszu i grzyby suszone
na smalcu usmażyć pokrojoną w kostkę łopatkę
posypać resztą przyprawy i dodać cebulę
smażyć z 5 minut mieszając
dodać mięso z tłuszczem do kapusty i gotować jeszcze z 20 minut co jakiś czas mieszając
do smaku doprawić papryką, maggi, cukrem
najlepiej smakuje na drugi dzień po podgrzaniu porcji na patelni i ziemniakami lub pieczywem........SMACZNEGO!!!
Ja robię inaczej ale ze zdjęcia wygląda apetycznie
OdpowiedzUsuń