Składniki:
15 dag mąka kukurydziana,
20 dag mąka tortowa Basia,
3 sztuki jajka,
15 dag masło,
1/2 szklanki cukier,
- szczypta Sól,
1 łyżeczka proszek do pieczenia,
1/2 litra /słoik jabłka prażone,
1/2 litra /słoik dynia dżemowa lub inne,
1 opakowanie polewa biało czarna gotowa
mąkę tortową i kukurydzianą wsypać do misy robota z masłem, jajkami, cukrem, szczypta soli i proszkiem do pieczenia
wyrobić kruszonkę i misę do lodówki na 1 godzinę
do silikonowej formy śred. 26 cm wyłożyć ciasto z lodówki
trochę kruszonki zostawić do wierzchu
dodać jabłka prażone i dynię dżemową lub inny dżem, konfiturę
posypać resztą kruszonki
piec w 200C około 40-45 minut
ostudzone wyjąc z formy silikonowej
polewę biało-czarną podgrzać w mikrofali lub tak jak w opisie na opakowaniu
polać ciasto i zostawić do wystudzenia
mocno owocowe z pyszną polewą ciasto......SMACZNEGO!!!
bardzo ciekawy pomysł:) nie jadłam jeszcze czegoś takiego:)
OdpowiedzUsuń