Składniki:
1/2 kg wątróbki z kurczaka,
2 łyżki mąka,
1/2 kostki masło do smażenia,
2 sztuki cebula,
1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony,
- do smaku sól,
1/4 łyżeczki cukier,
20 dag/opakowanie oliwki zielone bez pestek,
- ile potrzeba bułka paryska
wątróbkę oczyścić z żyłek, błonek, opłukać i obsuszyć
na maśle klarowanym smażyć obsypaną mąką wątróbkę na rumiano
cebulę pokroić w talarki i posypać cukrem (jest lepsza w smaku), zostawić na 5 minut na talerzu
do wątróbki dodać cebulę - zostawić kilka krążków do ozdoby
pod przykryciem dusić cebulę z wątróbką z 5 minut
na kromki bułki paryskiej ułożyć kawałki wątróbki z cebulą - przybrać oliwkami zielonymi pokrojonymi plasterki i całymi, krążkami cebuli
posypać pieprzem i solą........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!