20.01.2013

po węgiersku na pikantnie kawałki piersi w sosie...

Składniki:


1 sztuka pierś z kurczaka podwójna, 4 łyżki mąka pszenna, 3 łyżki masło klarowane, 1 opakowanie mieszanka przypraw "kurczak po węgiersku" Royal Brand, 3 szklanki wywar z rosołu, - do smaku maggi, 2 łyżki śmietana

podwójną pierś podzielić na mniejsze porcje i obtoczyć kawałki w mące

na maśle klarowanym zrumienić kawałki z każdej strony, gdy zrumienione wsypać mieszankę węgierski kurczak Royal Brand

wlać 3 szklanki wywaru rosołowego lub wody z kostką rosołową, zamieszać i dusić z 30 minut na mniejszym ogniu pod przykryciem co jakiś czas zamieszać,pod koniec dodać 2 łyżki śmietany 12% i zamieszać - do smaku można doprawić maggi

doskonałe na pikantnie kawałki piersi w sosie do obiadu z czym lubisz......SMACZNEGO!!!

mieszanka przypraw "kurczak po węgiersku" Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sosu - skład: suszona cebula, suszone pomidory, suszona papryka, czerwona papryczka chili, sól naturalna - właściwości: przyprawa wyjątkowo ostra - opakowanie: 25 gram

przyprawa "węgierski kurczak" jest doskonałym dodatkiem wyostrzającym każdą potrawę do jakiej jej tylko użyjemy....POLECAM.....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!