Składniki:
1 sztuka pierś z kurczaka podwójna,
4 łyżki mąka pszenna,
3 łyżki masło klarowane,
1 opakowanie mieszanka przypraw "kurczak po węgiersku" Royal Brand,
3 szklanki wywar z rosołu,
- do smaku maggi,
2 łyżki śmietana
podwójną pierś podzielić na mniejsze porcje i obtoczyć kawałki w mące
na maśle klarowanym zrumienić kawałki z każdej strony, gdy zrumienione wsypać mieszankę węgierski kurczak Royal Brand
wlać 3 szklanki wywaru rosołowego lub wody z kostką rosołową, zamieszać i dusić z 30 minut na mniejszym ogniu pod przykryciem co jakiś czas zamieszać,pod koniec dodać 2 łyżki śmietany 12% i zamieszać - do smaku można doprawić maggi
doskonałe na pikantnie kawałki piersi w sosie do obiadu z czym lubisz......SMACZNEGO!!!
mieszanka przypraw "kurczak po węgiersku" Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sosu - skład: suszona cebula, suszone pomidory, suszona papryka, czerwona papryczka chili, sól naturalna - właściwości: przyprawa wyjątkowo ostra - opakowanie: 25 gram
przyprawa "węgierski kurczak" jest doskonałym dodatkiem wyostrzającym każdą potrawę do jakiej jej tylko użyjemy....POLECAM.....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!