Składniki:
1 szklanka mleko,
1/2 szklanki olej,
2 sztuki jajka,
1/2 szklanki cukier,
2 krople aromat waniliowy,
2,5 szklanki mąka tortowa,
2 łyżeczki proszek do pieczenia,
1 opakowanie żurawina suszona Royal Brand
żurawinę suszoną Royal Brand namoczyć w gorącej wodzie przez 20 minut, potem odlać na sito - żurawina Royal Brand jest bardzo aromatyczna i niemal jak świeża w smaku i konsystencji po namoczeniu
wszystkie składniki ciasta od razu wymieszać rózgą i na koniec wsypać odcedzone żurawiny
łyżką zamieszać ciasto
z tej ilości wyszło 14 babeczek
nakładać do niewysmarowanych i obsypanych niczym foremek silikonowych (7x3,5) do 3/4 wysokości
piec w 180C około 25 minut - sprawdzić patyczkiem czy upieczone w środku
my lubimy zjeść takie bez posypki czy lukru i lekko wystudzone do kawy Inki z mlekiem.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!