18.01.2013

pierogi odsmażane z cebulą...

Składniki:


20 sztuk pierogi z mięsem i kaszą, 3 łyżki masło do smażenia, 1/2 łyżeczki sól morska, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 4 sztuki cebula

na maśle zeszklić na złocisto cebulę do smaku posolić i dodać pieprzu

cebulę przełożyć na talerz i na tym tłuszczyku podsmażyć pierogi

ta talerz kłaść pierogi na przemian z cebulą

swoje domowe pierogi z mięsem i kaszą jęczmienną miałam zamrożone surowe - po wrzuceniu na wrzątek gotowałam na małym ogniu po wypłynięciu ze 3 minuty......SMACZNEGO!!!

1 komentarz:

  1. O mniam... uwielbiam pierogi zwłaszcza ruskie podsmażane z cebulką i skwarkami :P.
    Pozdrawiam i zapraszam LaFaMi

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!