Składniki:
- w opisie klopsiki wywar,
6 sztuk ziemniaki,
2 łyżki majeranek,
1 sztuka kostka do ziemniaków Kucharek,
1 kubek śmietana,
- ile potrzeba mąka pszenna,
1 łyżeczka pieprz czarny grubomielony,
3 łyżki liście selera,
- do smaku maggi
klopsiki z wywarem z przepisu - TUTAJ -
obrać ziemniaki i pokroić w kostkę - pozostały wywar zagotować
do gotującego wywaru włożyć ziemniaki, gdy są już miękkie wsypać majeranek, kostkę do ziemniaków Kucharka (ma dobry smak) i włożyć klopsiki - gotować z 3 minuty
do zupy dodać śmietanę 12% wymieszaną z mąką, pieprzem i zagęścić zupę - dodać na koniec maggi do smaku i posiekane zamrożone liście selera lub świeże
ta zupa jest bardzo rozgrzewająca i syta....POLECAM......SMACZNEGO!!!
w sam raz na dzisiejsze mroźne popołudnie;)
OdpowiedzUsuń