13.01.2013

babeczki czekoladowe z czekoladą...

Składniki:
MOKRE: 2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1 szklanka mleko

SUCHE: 1/2 szklanki cukier, 2,5 szklanki mąka tortowa, 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 saszetka CZEKOLADA HOT CHERRY LAFESTA, 1 tabliczka czekolada gorzka, - ile potrzeba cukier puder

pierwszy raz użyłam foremek silikonowych i jestem bardzo zadowolona z ich użycia

mokre składniki dobrze ubić

wsypać przesianą mąkę z proszkiem i czekoladę instant o smaku wiśniowym i dobrze wszystko wymieszać

do foremek silikonowych (7x3,5cm) nałożyć ciasta do 3/4 wysokości foremki i na wierzch lekko wcisnąć kostkę gorzkiej czekolady

piekłam w nagrzanym prodiżu na 2 razy - inne piecyki w 200C około 20-25 minut - sprawdzić wykałaczką czy gotowe

z tej ilości ciasta wyszło 21 foremek - upieczone ostudzić i posypać pudrem cukrem - smaczne babeczki do kawy, herbaty.......SMACZNEGO!!!

5 komentarzy:

  1. w sam raz do niedzielnej popołudniowej kawy :)
    pozdrawiam,
    szana!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję, właśnie parzę w expresie z kardamonem kawusię...

      Usuń
  2. Mniamusie... uwielbiam babeczki we wszelakiej postaci :) Są urocze i przepyszne :)
    Pozdrawiam i zapraszam LaFaMi

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Babeczki to świetny pomysł na szybką, słodką przekąskę. Uwielbiam je za to, że są bardzo łatwe w wykonaniu. Ja osobiści najbardziej lubię te czekoladowe z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-babeczki-czekoladowe/ To ulubiona przekąska całej mojej rodziny. Serdecznie polecam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!