Składniki:
MOKRE:
2 sztuki jajka,
1/2 szklanki olej,
1 szklanka mleko
SUCHE:
1/2 szklanki cukier,
2,5 szklanki mąka tortowa,
1,5 łyżeczki proszek do pieczenia,
1 saszetka CZEKOLADA HOT CHERRY LAFESTA,
1 tabliczka czekolada gorzka,
- ile potrzeba cukier puder
pierwszy raz użyłam foremek silikonowych i jestem bardzo zadowolona z ich użycia
mokre składniki dobrze ubić
wsypać przesianą mąkę z proszkiem i czekoladę instant o smaku wiśniowym i dobrze wszystko wymieszać
do foremek silikonowych (7x3,5cm) nałożyć ciasta do 3/4 wysokości foremki i na wierzch lekko wcisnąć kostkę gorzkiej czekolady
piekłam w nagrzanym prodiżu na 2 razy - inne piecyki w 200C około 20-25 minut - sprawdzić wykałaczką czy gotowe
z tej ilości ciasta wyszło 21 foremek - upieczone ostudzić i posypać pudrem cukrem -
smaczne babeczki do kawy, herbaty.......SMACZNEGO!!!
w sam raz do niedzielnej popołudniowej kawy :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
szana!
dziękuję, właśnie parzę w expresie z kardamonem kawusię...
UsuńMniamusie... uwielbiam babeczki we wszelakiej postaci :) Są urocze i przepyszne :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam LaFaMi
Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBabeczki to świetny pomysł na szybką, słodką przekąskę. Uwielbiam je za to, że są bardzo łatwe w wykonaniu. Ja osobiści najbardziej lubię te czekoladowe z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-babeczki-czekoladowe/ To ulubiona przekąska całej mojej rodziny. Serdecznie polecam!
OdpowiedzUsuń