21.12.2012

ziemniaki w wywarze z pieczenia szynki...

Składniki:


10 średnie ziemniaki, - w opisie wywar z szynki, - w opisie lub marynata, 1 łyżeczka pieprz czarny grubo mielony

ziemniaki średniej wielkości obrać i podzielić na cztery części

użyłam wywar z pieczenia szynki "stek" - TUTAJ

ale można je przygotować w marynacie (ilość marynaty ile potrzebujesz) z oleju, czosnku, pieprzu, solą, ziół jakie lubisz, cebuli

naczynie żaroodporne = ziemniaki włożyć do wywaru lub marynaty, wymieszać je - piec w nagrzanym na 200C około 25-30 minut

na talerzu posypać pieprzem - smaczne ziemniaki z cebulą i czosnkiem z wywaru - dobre jako same lub dodatek do mięsa, surówek.....SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!