Składniki:
3 sztuki śledź atlantycki filety,
2 łyżeczki pieprz czarny grubomielony,
1/2 łyżeczki sól morska,
2 sztuki jajka,
- ile potrzeba mąka pszenna,
- ile potrzeba olej do smażenia
śledź atlantycki ma więcej mięsa od śledzia bałtyckiego - najbardziej znany jako matias w zalewach solnych, kwaśnych
3 duże filety świeżego śledzia opłukać, obsuszyć ręcznikiem papierowym i posypać ciut pieprzem, reszta pieprzu do jajek
jajka roztrzepać z solą i pieprzem
filety zamoczyć w jajku - w mące i znowu w jajku i w mące
smażyć na gorącym oleju na złocisto z obu stron
smaczne śledzie do pieczywa na kolację i na ciepło i na zimno lub na obiad z ziemniakami, frytkami......POLECAM......SMACZNEGO!!!
AKCJA:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!