16.11.2012

smarowidło"toruńskie"cebulowo majerankowe...

Składniki:


50 dag toruńska, 2 sztuki cebula, 1i1/2 kostki smalcu, 2 łyżki majeranek

w pojemniku blendera zmiksować pokrojoną kiełbasę toruńską i cebulę pokrojoną

dobrze zmiksowane na pastę wyjąć z blendera

do garnka włożyć 1/2 kostki smalcu i włożyć kiełbasę - podsmażać mieszając do zrumienienia kiełbasy - włożyć kostkę smalcu

gdy smalec się stopi włożyć 2 łyżki majeranku i po 1 minucie zdjąć garnek z kuchenki - zostawić do wystudzenia i zimne schować do lodówki

takie toruńskie smarowidło lubimy na pieczywie z moimi domowymi kiszonymi ogórkami TUTAJ .......
SMACZNEGO!!!

1 komentarz:

  1. Lubię takie smarowidła! dawniej robiłam ze słoninki, cebuli i z kiełbasy albo z boczku i słoniny z cebulą. Przypomniałaś mi o tych pysznościach. Do świeżego chleba, posypane solą - niebo w gębie:).

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!