Składniki:
50 dag gulaszowe wieprzowe,
1 łyżka smalec,
1 sztuka cebula,
1 mała cukinia,
1 sztuka papryka,
2 sztuki pomidory zmiksowane,
1/2 łyżeczki jarzynka,
1/2 łyżeczki pieprz mielony,
1/4 łyżeczki cayenne,
- do smaku maggi,
2 łyżki śmietana,
- ile potrzeba śmietana do placków,
- w opisie placki selerowo cukiniowo porowe
mięso gulaszowe podsmażyć na smalcu - wsypać cebulę pokrojoną i podsmażać z mięsem z 5 minut - wsypać pokrojoną cukinię, paprykę i podsmażać mieszając z 5 minut - wlać zmiksowane w mikserze pomidory - do smaku dać jarzynkę, pieprz mielony, cayenne, maggi i pod przykryciem dusić gulasz z 40 minut - na koniec dodać 2 łyżki śmietany 18% - gulasz jest bez mąki - warzywa i pomidory zagęściły sos
usmażyć nieduże placki = placki selerowo cukiniowo porowe zrobić z mojego przepisu TUTAJ
na placek nałożyć porcje gulaszu i nakryć drugim plackiem
podać ze śmietaną....takie placki z gulaszem można jeść i jeść.....
POLECAM....
SMACZNEGO!!!
Ale smaka mi narobiłaś ;)
OdpowiedzUsuń