22.09.2012

cebulowa rolada boczkowa z prodiża...

Składniki:


1,5 kg boczek świeży na roladę, 2 sztuki cebula do nadzienia, 2 łyżeczki pieprz mielony, 1 łyżka papryka słodka, 1 łyżka majeranek, 1,5 łyżeczki sól morska, - ile potrzeba magi Kucharek, 10 sztuk jałowiec ziarna, 2 sztuki cebula do posypania

na płat świeżego boczku rozłożyć pokrojoną cebulę

posypać solą, pieprzem mielonym, papryką słodką, majerankiem i skropić maggi

zwinąć roladę i obwiązać nicią

włożyć do żaroodpornej miski - posypać ziarnami jałowca, cebulą i skropić maggi - dodałam też do upieczenia kawałeczek łopatki

włożyć do nagrzanego prodiża i piec około 1,5 godziny - ze 2x obracać roladę

upieczoną zostawić do dobrego wystudzenia - z zimnej zdjąć nić

kupna kiełbasa wysiada....pyszna cebulowa rolada na pieczywo i tłuszczyk-smaluszek do smarowania pieczywa.....
SMACZNEGO!!!
AKCJA:Mięsne rolowanie - konkurs!

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!