Składniki:
1/2 opakowania włoszczyzna mrożona,
4 litry woda,
6 sztuk ziemniaki pokrojone,
1 szklanka kasza średnia perłowa,
1/2 kg wątróbka z kurczaka,
1 łyżka jarzynka,
1 łyżeczka pieprz mielony,
- do smaku magi,
- po 2 sztuki ziele liść,
1 kubek śmietana
zagotować wodę i dać ziele angielskie i liść laurowy dołożyć ziemniaki i wsypać kaszę
po 5 minutach włożyć umyte i oczyszczone wątróbki - gotować na mniejszym ogniu do miękkości kaszy ale nie rozgotowana
teraz dać jarzynkę, pieprz mielony, maggi do smaku na koniec doprawić kubkiem śmietany 18% do zup
my bardzo lubimy gotowaną wątróbkę w krupniku....SMACZNEGO!!!
Ojj, babcia robiła taki. przepyszny:)
OdpowiedzUsuń