5.06.2012

soczysta wątróbka "saute" czyli bez mąki smażona=Wątróbkowe fantazje

Składniki:

50 dag wątróbka z kurczaka, 4 łyżki smalec, 1 łyżeczka ziarenka smaku, 1 łyżeczka pieprz mielony

dobrze oczyszczoną i umytą wątróbkę moczyć całą noc w mleku w lodówce - potem ją wypłukać i na sito aby dobrze odciekła

wątróbkę "saute" smażyć na gorącym smalcu co jakiś czas ją obracać

pod koniec smażenia posypać pieprzem mielonym i ziarenkami smaku i smażyć mieszając do odparowania wody

wątróbka "saute" bez mąki jest bardzo soczysta i krucha dzięki częstemu jej obracaniu na patelni w trakcie smażenia....my jemy ją z cebulką osobno smażoną i chlebkiem..............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!