17.06.2012

roladka nadziana kminkową kapustą ...

Składniki:

1,5 kg łopatka bez kości, 20 dag kiszona kapusta, 1 łyżka kminek ziarna, 1 łyżka papryka słodko ostra, - do smaku magi, - do smaku ziele liść, 8 sztuk jałowiec, 2 łyżki smalec, 1 łyżeczka sól morska, 1 łyżeczka pieprz mielony, 1/2 szklanki woda do podlania

łopatkę ponacinać na jeden płat mięsa

kiszoną kapustę posiekać - wynieszać z kminkiem, maggi i rozłożyć na płacie mięsa - posypać papryką

ciasno zwinąć roladkę obwiązując dobrze nicią - natrzeć po wierzchu mocno solą z pieprzem - do włączonego prodiża włożyć smalec, ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec i roladkę - piec około 60 minut - w połowie podlać wodą - w trakcie pieczenia ze 3 razy obrócić roladkę - roladkę dobrze ostudzić, zdjąć nitkę

pyszna roladka o posmaku kminkowej kapusty kiszonej i do obiadu i do chlebka na zimno....
SMACZNEGO!!!
AKCJA:Mięsne rolowanie - konkurs!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!