twaróg na sernik 1kg wiaderko, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki "M", cukier wanilinowy 1 opakowanie, masło 100 gram miękkie, budyń waniliowy 2 opakowania, porzeczka czerwona 50 dag, cukier puder do posypania - ile potrzeba
Składniki temperatura pokojowa = w misie robota utrzeć do spienienia masło, jajka, cukier wanilinowy z 2 minuty.
Do masy dodać twaróg z wiaderka, wsyać 1 budyń i krótko w robocie połączyć składniki.
Obrane, opłukane porzeczki odsączyć z wody na sitku - a to jest mój sposób na obieranie porzeczek: widelec i głębsza miska.
Porzeczki z sitka wsypać do miski i wymieszać z drugim budyniem i dodać do masy serowej i łyżką wmieszać do połączenia składników.
Lub 1 forma np. tortownica 26 cm, forma silikonowa 22 cm i aluminiowa 25x15 cm - mąż zabiera na działkę - foremki napełnić masą serową i wstawić do nagrzanego piekarnika na 190C, grzanie góra - dół i piec 55 minut, upiec najlepiej wieczorem i zostawić do ostygnięcia na drugi dzień, przed podaniem posypać cukrem pudrem - sernik jest aksamitny, wilgotny,po prostu jest pyszny........ SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!