22.08.2024

kaszanka z airfryer...

Składniki:

kaszanka 8 sztuk + olej rzepakowy do posmarowania dłoni, cebula 2 sztuki większe, papryka 2 sztuki średnie - może być kolorowa, sól 1/2 łyżeczki, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy 1 łyżka


Kaszankę dobrej jakości posmarować olejem rzepakowym, wykałaczką gęsto ponakłuwać - nie będzie pękać w trakcie pieczenia, kaszanki ułożyć w foremce silikonowej. 

Cebule pokroić w piórka, paprykę w kawałeczki do formy silikonowej 22 cm, dodać soli, pieprz mielony, olej i wymieszać, olej sprawi, że cebula, papryka nie jest sucha i jest chrupiąca, włożyć do kosza airfryera ustawić na program drób, 200C, 8 minut i piec. 

Po tym czasie cebulę wymieszać, położyć na cebuli kaszanki i piec dalej w tym programie 10 minut, po tym czasie kaszanki obrócić i jeszcze piec 8 minut, podawać z pieczywem - dla amatorów kaszanki airfryer to super opcja, szybko, smacznie, bez dużej ilości tłuszczu..........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!