26.03.2024

kiszka ziemniacza smażona z cebulą...

Składniki:
kiszka ziemniaczana 2 sztuki, olej rzepakowy 8 łyżek, cebula 3 sztuki średnie, przyprawa do ziemniaków 1 łyżeczka, sól 1/2 łyżeczki, majeranek 1 łyżka


Kiszkę ziemniaczaną zrumienić na oleju z każdej strony na średnim ogniu, na dużym popęka.

Cebule obrać, przekroić na połowę i pokroić w pół talarki.

Dodać do kiszki, posypać przyprawą do ziemniaków, solą i smażyć na złocisty kolor, na koniec posypać majerankiem i wymieszać.

Bardzo szybkie danie na obiad czy na kolację - kiszka ziemniaczana kupiona w dobrym jakościowo sklepie mięsnym jest bardzo smacznym daniem na obiad, kolację........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!