5.10.2023

kiełbasa pieczona z warzywami z airfyer...

Składniki:
kiełbasa śląska 8 sztuk, papryka ostra 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżka, olej rzepakowy odrobina, papryka zielona 3 sztuki większe, cebula 3 sztuki większe, czosnek 1 główka, przyprawa do wieprzowiny 2 łyżeczki, olej rzepakowy 2 łyżeczki


Kiełbasę świeżą (u mnie śląska) obrać z flaka, przekroić nie za mocno na połowę wzdłuż i natrzeć papryką ostrą i słodką.

Do kosza frytownicy włożyć papier do pieczenia, położyć kiełbasę i trochę spryskać olejem rzepakowym i zamknąć kosz.

Frytownicę nastawić na 185C i 15 minut.

Paprykę pokroić na większe kawałki, cebule na talarki, czosnek pokroić drobno, wymieszać dokładnie wszystko z 2 łyżeczkami oleju, przyprawą do wieprzowiny.

Gdy frytownica da sygnał kiełbasę obrócić i wsypać warzywa, piec w 190C 15 minut.

Podać do pieczywa z musztardą, keczupem - z frytownicy airfryer potrawy są mniej tłuste, są szybciej przygotowane z minimalną ilością oleju, są mniej kaloryczne.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!