17.05.2023

pyszne jajka z wody-nie trzeba obierać ze skorupki...

Składniki:
woda 3/4 litra, ocet 1/2łyżeczki, masło 1/2 łyżeczki, jajka 4 sztuki "L", sól i pieprz mielony do smaku, szczypiorek 1 pęczek


Jajka ze skorupek wybić do szklanki, wodę zagotować z octem, masłem i ostrożnie ze szklanki wylewać jajka do wrzątku.

Po dodaniu jajek zmniejszyć pod garnkiem ogień na średni, gotować z 4 minuty i są na pół twardo.

Łyżką cedzakową wyjąć jajka na talerz.

Jajka posypać obficie siekanym szczypiorkiem, posypać solą i perzem i można zjeść pyszne śniadanie - bardzo ciekawy, szybko, łatwy sposób na jajka gotowane, których nie trzeba obierać ze skorupki, w trakcie gotowania widzimy, czy jajka mają być na twardo czy na miękko..........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!