3.04.2023

jajka faszerowane makrelą w pomidorach...

Składniki:
jajka 15 sztuk "L", makrela w pomidorach 1 puszka, papryka ostra 1 łyżeczka, sól 1 łyżeczka, czosnek niedźwiedzi 1 łyżka


Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą i po wystudzeniu obrać jajka ze skorupek.

Każde jajko przeciąć na połowę, delikatnie wyjmować żółtka do miski.

Do żółtek dodać z puszki makrelę w pomidorach, paprykę ostrą, wszystko dokładnie łyżeczką wymieszać na gładką masę.

Połówki jajek nadziewać farszem, układać na talerzu.

Posypać jajka czosnkiem niedźwiedzim suszonym i schować do lodówki - bardzo smaczne jajka na twardo nadziewane makrelą w pomidorach, doskonałe na różne okazje lub tak po prostu bez okazji.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!