7.07.2022

pyszna zupa gulaszowo-warzywna...

Składniki:
łopatka bez kości 60 dag, cebula 1 sztuka większa, ząbki czosnku 6 sztuk, olej rzepakowy 12 łyżek, włoszczyzna młoda 1 pęczek, ziemniaki 5 sztuk, papryka kolorowa 4 sztuki, pomidory dojrzałe, miękkie 1 kg, woda 3 szklanki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka ostra 1 łyżeczka, sól - do smaku


W garnku na oleju mocno zrumienić łopatkę pokrojoną w kostkę, cebulę, ząbki czosnku, dodać kostkę rosołową.

Do mięsa wsypać umyte, warzywa: pokrojoną w kostkę włoszczyznę, podsmażać z 5 minut co jakiś czas zamieszać.

Do warzyw wsypać umyte, bez gniazdek papryki, pokrojone w kostkę, ziemniaki i podsmażać z 5 minut co jakiś czas zamieszać.

Mocno dojrzałe, miękkie pomidory umyte wsypać do dzbanka blendera i razem ze skórką dobrze je zmiksować, wlać do warzyw i wlać 3 szklanki wody.

Gotować na średnim ogniu z 10 minut, dodać ostrą paprykę, sól, pieprz ziołowy, podawać z czym się lubi - doskonała zupa gulaszowo-warzywna, jest doskonała na każdy posiłek i obiad i kolacja, zupa jest aromatyczna.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!