16.10.2021

na szybko makaron spatzle w sosie szpinakowym...

Składniki:

szpinak mrożony 2 opakowania, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 1 sztuka mniejsza, schab pieczony 30 dag, kostka rosołowa 1 sztuka, czosnek 1 główka, papryka ostra 1 łyżeczka, woda 2 szklanki, śmietana słodka 12% 200 ml, makaron spaetzle 1/2 opakowania

Wykorzystałam resztkę schabu pieczonego w rękawie do pieczywa - schab pokrojony drobno z cebulką, kostką rosołową podsmażyć na oleju.

Ząbki obrane czosnku przecisnąć przez praskę i dodać do mięska, podsmażać z 3 minuty na średnim ogniu.

 

Dodać odmrożony szpinak, paprykę ostrą i podsmażać z 2 minuty, wlać wodę, gotować z 4 minuty, na koniec wlać śmietanę i tylko zagotować, zdjąć z ognia, do smaku posolić.

 

Makaron spaetzle ugotować do miękkości w osolonej wodzie do miękkości, ugotowany wylać na durszlak, odcedzić dobrze i dodać do szpinaku, wymieszać - szybki, łatwy, smaczny, nie drogi obiad lub kolacja z makaronem spatzle w sosie szpinakowy, z mięskiem schabowym......SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!