25.07.2021

pieczony pyszny sernik na herbatnikach czarno-biały bez tłuszczu...

Składniki:
herbatniki kakaowe 200 gram, jajka 6 sztuk"L", cukier 1 szklanka, cukier waniliowy ze startą skórką cytryny 1 opakowanie, twaróg naturalny 1 kg wiaderko, jogurt naturalny gęsty 380 gram budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 5 łyżek, kakao 3 łyżki, cukier puder - ile potrzeba

Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier waniliowy ze startą skórką cytryny (można dać cukier wanilinowy i zetrzeć skórkę z cytryny) ubić mikserem do białości na "kogel mogel", następnie dodać twaróg z wiaderka, jogurt gęsty, budyń waniliowy, kaszę manną i krótko połączyć mikserem składniki.

Forma 25x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć podwójnie herbatniki kakaowe.

3/4 masy serowej wylać na herbatniki, do reszty wsypać kakao i połączyć mikserem składniki, masę dać na wierzch białej masy serowej i widelcem wmieszać w masę.

Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo smaczny, wilgotny, delikatny sernik z wiaderka z kakao na herbatnikach kakaowych, najlepiej smakuje na następny dzień po upieczeniu.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!