5.05.2021

pyszny, puszysty, wilgotny pieczony sernik z buraczkami bez tłuszczu...

Składniki:
jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 4 łyżki, buraczki ugotowane starte 1 szklanka, biszkopty małe 1 opakowanie, puder cukier - ile potrzeba

Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier wanilinowy ubić mikserem do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.

Do masy dodać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną, ugotowane starte buraczki i mikserem połączyć składniki z 1 minutę.

Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozsypać malutkie biszkopciki, wylać masę serową, biszkopciki mogą podnieść się do góry, ale to nie szkodzi.

Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec z 60 minut, do suchego patyczka, w formie sernik dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo, smaczny, puszysty, wilgotny sernik z dodatkiem ugotowanych buraczków i malutkich, okrągłych biszkopcików.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!