12.03.2021

udka kurczaka w warzywach...

Składniki:

udka kurczaka 3 sztuki średnie, olej rzepakowy 1/2 szklanki, przyprawa do kurczaka pikantna 1 opakowanie, cebula 1 sztuka większa, papryka 2 sztuki, cukinia 1 sztuka średnia, pomidory 6 sztuk miękkie, ząbki czosnku 6 sztuk, woda 1 litr, przyprawa w płynie 2 łyżki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, mąka pszenna 3 łyżki, woda 3/4 szklanki


Udka kurczaka natrzeć pikantną przyprawą do kurczaka, na gorącym oleju zruminić udka z każdej strony, wyjąć na talerz.

Do garnka z tłuszczem po udkach dodawać i smażyć po 2 minuty na większym ogniu po kolei: cebulę, paprykę, cukinię, pomidory, czosnek, dodać udka kurczaka, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, mąkę wymieszać z wodą i wlać do warzyw, mieszać do zagęszczenia sosu.

Do smaku dodać przyprawę w płynie, pieprz ziołowy - bardzo smaczne udka kurczaka w warzywach, idealne danie na szybki obiad, jest sycący i lekki również, podajemy z czym lubimy........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!