30.08.2020

morelowe ucierane ciasto kakaowe...

Składniki:

jajka 5 sztuk, palma miękka 15 dag, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, mąka tortowa 2 szklanki, kakao 1/2 szklanki, morele 80 dag, cukier puder - ile potrzeba


Miękki tłuszcz, cukier, jajka, cukier wanilinowy mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach, masa ma być grudkowata.

Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.

Forma z papierem do pieczenia 30x25 cm, ciasto w formie rozsmarować i poukładać gęsto morele bez pestek pokrojone na ćwiartki.

Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, przed podaniem posypać cukrem pudrem - bardzo smaczne, łatwe, szybkie ciasto kakaowe z dużą ilością moreli, ciasto jest bardzo delikatne, wilgotne, aromatyczne........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!