13.03.2020

pyszny sernik śliwkowy "odwrócony"...

Składniki:

jajka 4 sztuki "L", cukier 1 szklanka, twaróg sernikowy 1 kg wiaderko, aromat arakowy 4 krople, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 4 łyżki, śliwki 1 kg, mąka ziemniaczana 3/4 szklanki


Jajka utrzeć z cukrem do białości, dodać aromat arakowy, ser z wiaderka, budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki.

Śliwki umyć, przekroić na połowę i usuną pestki, wsypać do miski i wymieszać je z mąką ziemniaczaną, wsypać na dno tortownicy silikonowej 26 cm.

Na śliwki wylać masę serową, wygładzić wierzch.

Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, sernik dobrze wystudzić w formie.

Formę nakryć talerzem, odwrócić i zdjąć formę z sernika, sernik kroić na porcje - bardzo smaczny, aromatyczny, zwarty sernik pieczony na śliwkach, po odwróceniu śliwki są na górze, taki sernik doskonale smakuje..........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!