14.12.2019

szybkowar-żeberka cielęce z białą kapustą...

Składniki:

żeberka cielęce 1,5 kg, przyprawa do żeberek 1 opakowanie, smalec 1 łyżka, woda 1 szklanka

kapusta biała 1 główka średnia, sok pomidorowy 1/2 litra, przyprawa w płynie 2 łyżeczki


Porcje żeberek natrzeć przyprawą do żeberek, w garnku szybkowara żeberka zrumienić z każdej strony, odłożyć na talerz.

Kapustę białą pokroić drobno, sparzyć gorącą wodą, wymieszać i po 3 minutach odlać wodę z kapusty.

Kapustę wsypać do garnka szybkowara po smażeniu żeberek, wlać sok pomidorowy, wymieszać.

Na kapuście położyć żeberka, wlać wodę, przyprawę w płynie maggi, po zasyczeniu pary w szybkowarze gotować na średnim ogniu 40 minut, szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie - cielęce żeberka są delikatne, mięsko kruche, soczyste, z białą kapustą w pomidorach smakują doskonale........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!