27.09.2019

deser jogurtowy z galaretką,herbatnikami...

Składniki:

herbatniki 300 gram, galaretka pomarańczowa 2 sztuki, gorąca woda 400 ml, jogurt naturalny 500 gram, kandyzowane w cukrze owoce tropikalne 25 dag, galaretka cytrynowa 2 opakowania, gorąca woda 900 ml


Galaretki pomarańczowe wsypać do gorącej wody, dokładnie rozmieszać, wystudzić, dodać jogurt naturalny, dokładnie wymieszać, zostawić do tężenia w lodówce.

Dwie silikonowe keksówki 22 cm, na dnie ułożyć herbatniki, wylać nie mocno stężały jogurt do form, na wierzch rozsypać kandyzowane w cukrze owoce tropikalne, na owocach rozłożyć herbatniki, delikatnie przycisnąć do jogurtu i do lodówki do stężenia.

Galaretki cytrynowe wymieszać w gorącej wodzie, wystudzić i do lodówki do stężenia, prawie stężałą galaretkę wylać na herbatniki, wsypać resztę owoców, schować do lodówki najlepiej na całą noc - bardzo łatwy, prosty, szybki deser na bazie jogurtu z galaretkami na herbatnikach, idealny deser na upalne lato i nie tylko...........SMACZNEGO!!!

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!