Składniki:
herbatniki 300 gram,
galaretka pomarańczowa 2 sztuki,
gorąca woda 400 ml,
jogurt naturalny 500 gram,
kandyzowane w cukrze owoce tropikalne 25 dag,
galaretka cytrynowa 2 opakowania,
gorąca woda 900 ml
Galaretki pomarańczowe wsypać do gorącej wody, dokładnie rozmieszać, wystudzić, dodać jogurt naturalny, dokładnie wymieszać, zostawić do tężenia w lodówce.
Dwie silikonowe keksówki 22 cm, na dnie ułożyć herbatniki, wylać nie mocno stężały jogurt do form, na wierzch rozsypać kandyzowane w cukrze owoce tropikalne, na owocach rozłożyć herbatniki, delikatnie przycisnąć do jogurtu i do lodówki do stężenia.
Galaretki cytrynowe wymieszać w gorącej wodzie, wystudzić i do lodówki do stężenia, prawie stężałą galaretkę wylać na herbatniki, wsypać resztę owoców, schować do lodówki najlepiej na całą noc - bardzo łatwy, prosty, szybki deser na bazie jogurtu z galaretkami na herbatnikach, idealny deser na upalne lato i nie tylko...........SMACZNEGO!!!
Wspaniały deser
OdpowiedzUsuń