27.08.2019

wafle z masą galaretkową i dżemową...

Składniki:

wafle okrągłe małe 1 opakowanie, mleko 3.2% 3/4 litra, galaretka cytrynowa 2 opakowania, dżem niskosłodzony 500 gram, kasza manna 4 łyżki


Mleko zagotować, wsypać galaretkę i szybko wymieszać, zostawić do wystudzenia.

Domowy dżem niskosłodzony przełożyć do garna, wsypać kaszkę manną, mieszając do zagotowania, cały czas mieszając gotować z 3 minuty, zostawić do wystudzenia.

Kupiłam okrągłe małe wafle, krążki wafli grubo smarować masą galaretkową i dżemową, można wafle nakryć talerzem i obciążyć np 2 torebkami cukru, u nas bez tego od razu jest zjadany deser - z wafli andrutów można na szybko przygotować smaczny deser, masa może być z dżemu, kremu gotowego lub samemu zrobić.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!