22.08.2019

udka kurczaka duszone...

Składniki:

udka kurczaka 3 sztuki duże, przyprawa do indyka 1 opakowanie, woda 4 szklanki, śmietana 12% 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1 szklanka, koperek 1 pęczek


Duże udka kurczaka podzielić na porcje: pałka i podudzie, przyprawę do indyka wymieszać z olejem, do marynaty włożyć porcje udek, dobrze je natrzeć i do lodówki schować na kilka godzin.

Na gorącym oleju zrumienić z każdej strony porcje udek, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa na średnim ogniu.

Porcje udek wyjąć na talerz, śmietanę wymieszać z mąką, wodą wlać do sosu i mieszać do zagęszczenia, wsypać koperek - udka kurczaka marynowane, podsmażone i duszone bardzo lubimy zjeść z chlebem z sosem z duszenia udek........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!