14.08.2019

duszone podudzia kurczaka-filety...

Składniki:

podudzia kurczaka filety 10 sztuk, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, tymianek 2 łyżki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, woda 2 szklanki


Świeże podudzia kurczaka filety bez kości opłukać i ręcznikiem papierowym osuszyć.

Przyprawy wsypać do miski i dobrze natrzeć podudzia, schować do lodówki na kilka godzin.

Na mocno gorącym oleju z każdej strony usmażyć na rumiano podudzia, następnie wlać wodę i pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 30 minut, z dwa razy obrócić podudzia.

Wywar z duszenia można zamrozić i później wykorzystać do sosu - podudzia kurczaka filety są doskonałym daniem na ciepło na obiad ale też i na zimno do pieczywa, do sałatek.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!