31.07.2019

pyszny na zimno sernik malinowy z brzoskwiniami...

Składniki:

żelatyna deserowa 4 łyżeczki, woda gorąca pół szklanki, ciastka maślane 400 gram, twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1 kg wiaderko, żelatyna deserowa 4 łyżeczki, cukier puder 1/2 szklanki, maliny 1 szklanka, brzoskwinie 6 sztuk większe, galaretka o smaku oranżady 3 opakowania


W 1100 ml gorącej wody rozmieszać galaretki o smaku oranżady, wystudzić i zostawić do lekkiego stężenia.

Forma silikonowa 25x25 cm, 3 pojemniki po serkach (mąż do pracy wygodnie zabierze), na dno pokruszyć połowę ciastek maślanych i skropić paroma łyżkami galaretki (ciastka pokruszone skropione galaretka nie będą sypkie przy krojeniu), do lodówki schować.

Żelatynę deserową rozmieszać w gorącej wodzie i wystudzić, może być letnia trochę.

Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président w misce utrzeć mikserem z cukrem pudrem, wsypać opłukane maliny i mikserem połączyć na gładką masę, wlać żelatynę w trakcie miksowania i krótko miksować.

Masę serową szybko wyłożyć do formy i pojemników, dodać pokrojone na kawałki brzoskwinie, lekko je przycisnąć do sernika, do lodówki.

Na owoce pokruszyć pozostałe ciastka, dodać na ciastka resztę brzoskwiń, tężejącą galaretkę wylać do formy i pojemników, schować do lodówki najlepiej na całą noc, kroić ostrym nożem maczanym w ciepłej wodzie - najlepszy sernik na zimno na upalne dni lata, z dodatkiem malin, brzoskwiń, galaretką jest pysznym deserem, twaróg Sernikowy z Mascarpone Président nadaje sernikowi na zimno puszystą konsystencję........SMACZNEGO!!!

Tajemnice doskonałego sernika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!