14.07.2019

"odwrócone" mini serniczki z sezamkami,śliwkami, galaretką...

Składniki:

twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1kg wiaderko, cukier puder 3/4 szklanki, śmietana gęsta 18% 200 gram, kawa rozpuszczalna 4 łyżki, sezamki 5 sztuk opakowanie 30 gram, galaretka pomarańczowa 2 opakowania, śliwki dojrzałe 40 dag małe, biszkopty mini 1 opakowanie, galaretka wiśniowa 1 opakowanie


Użyłam pojemniczki po jogurtach,śmietanie, do każdego pojemniczka pokroić wypestkowane śliwki 3 do mniejszego 5 do większego.

Galaretki pomarańczowe wymieszać w 900 ml gorącej wody, wlać galaretki do śliwek do zakrycia ich, schować do lodówki, galaretkę wiśniową rozmieszać w 400 ml gorącej wody i zostawić do tężenia.

Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président z wiaderka, cukier puder,kawę rozpuszczalną w misce mikserem połączyć na najwyższych obrotach do jednolitej masy.

Do masy sernikowej wkruszyć 3 opakowania sezamek, mikserem na najwyższych obrotach połączyć składniki, następnie wlać resztę wystudzonej pomarańczowej galaretki i szybko na średnich obrotach połączyć składniki.

Pojemniczki wyjąć z lodówki, na śliwki nakładać masę sernikową, wsypać mini biszkopty (są bardziej chrupiące od tradycyjnych), lekko je dłonią przycisnąć do sernika, na biszkopty wylać prawię stężałą wiśniową galaretkę, schować do lodówki najlepiej na całą noc.

Wąski dłuższy nóż włożyć do dna przy ściance pojemniczka i delikatnie wokoło nożem przejechać, pojemniczki odwrócić i serniczki lekko same wychodzą, przed podaniem serniczki można przystroić kawałkami sezamków wkładając je w galaretkę - dzięki użyciu twaróg Sernikowy z Mascarpone Président powstały pyszne, lekkie serniczki bez dodania tłuszczu do masy serowej za to z dodatkiem kawy z sezamkami, śliwek z galaretką, z mini biszkoptami i jest idealny deser na upały dla smakoszy kawy i sernika...........SMACZNEGO!!!

Tajemnice doskonałego sernika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!