składniki:
składniki temperatura pokojowa dodawać wg podanej kolejności do miski większej:
pokruszone drożdże świeże 10 dag, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki widelcem rozbełtane, mleko 2 szklanki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, mąka tortowa 70 dag przesiana, sól 1 szczypta, aromat arakowy 3 krople = SKŁADNIKÓW NIE MIESZAĆ!
Miskę nakryć talerzem i zostawić na całą noc na blacie kuchennym.
Mikserem spiralami z 3 minuty wyrobić składniki, przełożyć do formy 34x25 cm z papierem do pieczenia, na wierzchu poukładać gęsto truskawki.
Kruszonka kokosowa: wiórki kokosowe 100 gram, masło miękkie 15 dag, mąka krupczatka 100 gram, cukier 100 gram, ręką lub spiralami miksera utrzeć kruszonkę, posypać ciasto z truskawkami.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie ciasto wystudzić - idealne ciasto drożdżowe, idziesz spać a ciasto sobie pracuje, rano jest gotowe do pieczenia, najlepiej smakuje z owocami...SMACZNEGO!!!
Super napisane. Musze tu zaglądać częściej.
OdpowiedzUsuńDziękuję, pozdrawiam smacznie😊
OdpowiedzUsuń