14.06.2019

kurczak z papryką, cebulą, czosnkiem duszony...

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki duże, przyprawa do złocistego kurczaka 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, papryka czerwona 3 sztuki, cebula 3 sztuki, ząbki czosnku 8 sztuk, przyprawa w płynie maggi - ile potrzeba, woda 2 szklanki


Duże udka kurczaka przeciąć na dwie części: podudzie i pałka, opłukać, ręcznikiem papierowym osuszyć, mocno natrzeć przyprawą do kurczaka i schować do lodówki na kilka godzin.

Na gorącym oleju zrumienić kurczaka z każdej strony, dodać pokrojone papryki, cebule, ząbki czosnku, ziele angielskie, liście laurowe i podsmażać z 10 minut.


Wlać szklankę wody i pod przykryciem dusić do miękkości kurczaka, smakuje na ciepło i na zimno - duszony kurczak w papryce z cebulą jest bardzo smaczny, kruchy, soczysty, aromatyczny i smakuje wybornie nie tylko na ciepło..........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!