17.06.2019

kapusta młoda zasmażana...

Składniki:

boczek wędzony z tłuszczykiem 30 dag, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, kapusta młoda 2 główki, kucharek 1 łyżka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, mąka pszenna 2 łyżki, koperek świeży 2 pęczki


Boczek wędzony pokroić w kostkę, w garnku podsmażyć na rumiano razem z pokrojoną cebulą, czosnkiem.

Kapustę młodą opłukać i nie za drobno pokroić, dodać do podsmażonego boczku i wymieszać.

Wsypać kucharka, pieprz mielony i podsmażać mieszając do miękkości kapusty z 15 minut, wody nie dodawać bo kapusta puści swoje soki.

Wsypać posiekany koperek, mąkę i szybko wszystko wymieszać do zagęszczenia kapusty - kapusta młoda zasmażana jest bardzo smaczna, nam smakuje nie tylko na obiad ale i na kolację do pieczywa...........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!